سامانه منبع یاب
سامانه منبع یاب توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با همکاری مرکز توسعه و هماهنگي اطلاعات و انتشارات علمي اين وزارت تهيهشده که ابزار جستجو و دسترسي به اطلاعات بيش از ۸۰ هزار عنوان مجله (۴۳۰۷۵)، کتاب (۳۹۰۹۲) و راهنماي علوم پزشكي (۳۴۲) است.
کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی کشور
کتابخانه ملى دیجیتال پزشکى ایران، امکان دسترسى به آخرین منابع اطلاعاتى پزشکى موجود در دنیا را در هر مکان و هر زمان براى اساتيد، محققين و دانشچويان پزشكى به صورت يكسان در تمامى دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتى پزشكى كشور فراهم مى نمايد.
سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه (مداد)
سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه» (مداد) به نشانی books.research.ac.ir، تاکنون، هیچ درگاه واحدی برای دسترسی به همه اطلاعات کتب تالیف، ترجمه و يا گردآوري منتشره در دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور وجود نداشته است. اين درحاليست که بسياري از مواقع، ترجمه يا تاليف در موضوعي مشترك و تكراري در چند دانشگاه همزمان انجام مي شود. اطلاعات اين سامانه مي تواند از همپوشاني و يا موازي كاري ها در ترجمه ها يا تاليف ها در صورت لزوم جلوگيري كند.تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور از ابتدای سال جاری اطلاعات تمامی کتب منتشره خود را در اين سامانه درج کنند و تاکنون اطلاعات نزديك به ۴ هزار عنوان كتاب منتشر شده توسط دانشگاه ها در اين سامانه قرار گرفته است. اطلاعات اين سامانه شامل عنوان كتاب، ناشر، پديدآورنده، سال انتشار، نوع كتاب (تاليف، ترجمه و ..)، قيمت، زبان كتاب، شمارگان، تعداد صفحه، قطع كتاب و … بوده و حتی امکان امکان فروش آنلاین کتاب هم در سامانه فراهم است. قابل جست و جوی کتب منتشره دانشگاه ها بر اساس نام دانشگاه، موضوع، سال انتشار، نوع کتاب، قالب كتاب، زبان كتاب و … نیز در سامانه وجود دارد.
http://books.research.ac.ir
سامانه اعلام مجلات نامعتبر و جعلی
مجلات علمی همواره در زمره مهمترین ابزار نشر و دریافت دانش روزآمد در حیطه های موضوعی مختلف محسوب شده اند. متاسفانه این رسانه در سال های اخیر به شکلی فزاینده مورد سواستفاده سودجویان در محیط وب قرار گرفته است. به گونه ای که در بسیاری از موارد این افراد با راه اندازی وب سایت هایی از مجلات جعلی و نامعتبر اقدام به فریب نویسندگان و دریافت مبالغی از ایشان با عنوان هزینه انتشار مقاله می نمایند. پذیرش و انتشار مقاله در این مجلات اغلب به سرعت و بدون طی فرایند داوری علمی و ادبی صورت می گیرد.
با توجه به پیچیدگی فرایند شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی و لزوم معرفی این دسته از مجلات به جامعه پزشکی کشور که به سبب ماهیت کاری خطیر خود نیازمند دسترسی به مجلات و مقالات روزآمد و معتبر می باشند، مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فرایند بررسی و شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی را در دستور کار خود قرار داد. ماحصل این بررسی فهرست مجلات نامعتبر و جعلی می باشد .این پایگاه با هدف آگاه کردن پژوهشگران از مجلات نامعتبر و جعلی راه اندازی شده است. تلاش همکاران مجموعه بر آن است که اطلاعات این فهرست همواره به روز نگه داشته شود تا اطلاع رسانی به موقع و به نحو مناسب به جامعه علمی کشور انجام گیرد.
https://rsf.research.ac.ir/Index.php
بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشور
بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشور با هدف ارائه کامل اطلاعات مجلات علمی پژوهشی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل عنوان، شاپا، آدرس وب، آدرس ايميل، آدرس پستي، نام صاحب امتياز، مديرمسئول، سردبير و ناشر مجله، تاریخ اعتبار، موضوع و بانکهای اطلاعاتی نمایه کننده مجله، در آدرس journals.research.ac.ir طراحی شده و از تاریخ اول خرداد ۱۳۹۶ به طور رسمی راهاندازی شده است. درحال حاضر اطلاعات بیش از ۴۰۰ عنوان مجله علمي پژوهشي کشور در حوزه وزارت بهداشت، در اين بانک موجود و قابل بازيابي لحظهاي است.سامانه هوشمند نشریات علوم پزشکی کشور به طور روزانه اقدام به رصد وب سایت مجلات علوم پزشکی کشور نموده و اطلاعات آخرین شماره منتشر شده و مقالات آنها را استخراج و در بانکهاي اطلاعاتي مربوطه ثبت ميكند. بدين ترتيب اطلاعات وضعيت انتشار بههنگام يا تعداد شمارههاي تاخيردار هر مجله نيز توسط سامانه رصد، ثبت . ضبط ميشود؛ به نحوي كه مجلاتي با ستون سبز رنگ در گزينه آخرين شماره مشخص شدهاند، در زمان مشاهده سامانه، وضعيت انتشار بهنگام داشته و مجلاتي كه با رنگ قرمز كم رنگ مشخص شدهاند يك شماره تاخير و نشانگر قرمز پُررنگ، نماد دو شماره و بيشتر تاخير مجله است.مجلات و کاربران در صورت لزوم میتوانند از طریق تکمیل و ارسال فرم بازخورد قرارگرفته در سمت راست پائین صفحه مذکور، نسبت به ارسال درخواست انجام تغیيرات و يا اصلاحات لازم در اطلاعات مجله اقدام لازم به عمل آورند.این سامانه مبنای سنجش و اِحراز اعتبار، رتبه و بانک اطلاعاتی نمایه کننده مجلات علوم پزشکی کشور است.
سامانه علم سنجی اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقي يزد
علمسنجی (Scientometrics) دانش اندازه گیری و تحلیل علم است که به سنجش تولیدات علمی پژوهشگران، دانشگاهها و کشورها در قالب متغيرهاي کمي ميپردازد. شاخصهاي علمسنجي شامل شاخصهاي ارزيابي کميت و کيفيت برونداد علمي پژوهشگران است كه ميتواند مبناي ارزشيابي، رتبه بندي و ارتقاء اعضاي هيات علمي قرار ميگيرد.سامانه علمسنجی اعضای هیأت علمی(Iranian Scientometric Information Database – ISID) در سال ۱۳۹۴ با هدف استخراج و نمایش به روز شاخصهای علمسنجی اعضای هیات علمي دانشگاههاي علوم پزشکي ايران توسط مرکز توسعه و هماهنگي اطلاعات و انتشارات علمي معاونت تحقيقات و فن آوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي کشور طراحي، پياده سازي و اجرا شده است. در سامانه ISID اطلاعات عمومی اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکي کشور شامل نام و نام خانوادگي، دانشگاه، دانشکده و مرکز تحقيقاتي محل خدمت، رتبه علمي، رشته و آخرين مقطع تحصيلي توسط کارشناسان علمسنجي معاونتهاي تحقيقات و فن آوري دانشگاههاي علوم پزشكي درج شده است. شاخصهاي علمسنجي اعضاي هيات علمي در اين سامانه شامل تعداد مقالات منتشر شده، تعداد كل استنادات دريافت شده، ميانگين استناد به ازاي هر مقاله، شاخص h-Index، شاخص h-Index بدون خوداستنادی، شاخص h-Index بدون خوداستنادی نویسندگان و شاخص h-Index بدون استنادات کتاب میباشد.
معرفی سامانه علم سنجی دانشگاههای علوم پزشکی کشور
سامانه علم سنجی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در آدرس usid.research.ac.ir طراحی و پیاده سازی شده و برای استفاده عموم در دسترس است. این سامانه دربرگيرنده تمامي اطلاعات علم سنجي دانشگاهها شامل تعداد مقالات، تعداد استنادات، H-Index ،استناد به ازای مقاله، خوداستنادی دانشگاهی، تعداد و درصد مقالات بین المللی، مقالات پُراستناد http://usid.research.ac.ir مقالات منتشرشده در مجالات برتر و ساير شاخصهاي دانشگاهي است. فهرست اسامي دانشگاهها در صفحه اول اين سامانه براساس شاخص index-h آنها که روزانه استخراج میشود، مرتب گردیده است. با انتخاب نام هر دانشگاه، صفحه اختصاصی آن دانشگاه نمایش داده خواهد شد که دربرگیرنده ساير اطلاعات شامل نسبت استناد به مقاله، هِرم اعضاي هيات علمي، فهرست مقالات منتشرشده براساس شاخصهاي Impact Factor و CiteScore ، توزیع جغرافیایی همکاریهاي بين المللي و ساير شاخصها است. علاوه بر اين اعضاي هيات علمي و اطلاعات ايشان نيز در صفحه فوق قابل مشاهده است.
معرفی بانک اطلاعات پایان نامه های دانشگاههای علوم پزشکی کشور
دسترسي به اطلاعات كتابشناختي و چكيده پايان نامه هاي ۲۰ دانشگاه علوم پزشكي كشور در اين سامانه امكانپذير است.